Benvido o noso blog.

River Silleda Veteranos, 11ª tempada do River Silleda Veteranos na PRIMEIRA DIVISION A, na liga da ADVSANTIAGO.
Istoria do equipo: 1 tempada en 3ª División, 1 tempada en 2ª División, 2 tempadas en 1ª División B, 5 tempadas en 1ª División A, 2 tempadas en Division de Honor.
Títulos acadados na Agrupación de Santiago, 2 CAMPEONATOS DE PRIMEIRA DIVISIÓN A.

Logo de un ano moi complicado na Primeira Division A, este ano repetimos categoría e ainda que tivemos moitas dúvidas a hora de seguir competindo, porque cada vez somos menos xogadores e mais equipos, e este ano algúns deles na comarca de Deza desaparecen ou se van a xogar a liga de Ourense.

A plantilla 2013-2014 está composta polos seguintes xogadores: os que xa levan 11 anos no equipo, (Lolo, Lito, Nacho, Mariño, Miguel Cuiña), Jose Luis Alvarez, Fernando Piñeiro, Nercellas, Beni, Luis Kurras, Pampín, Marcos, Julio Ferradás, Elías, Javi Sardi, Abrahan, Cuiña Chinchilla, Dardo, Santi, Oscar, Toño Pampín, Juvenil.

Nestes 11 anos queremos facer un recordo para todos los xogadores que estiveron neste equipo, sin eles non sería posible ser o que somos, un equipo que foi de ascenso en ascenso ata as categorías de arriba, mantendo un bo nivel, e que como persoas e grupo ainda somos moito mellores.
O noso mais rendido homenaxe a Rubén, Jose luis González, Jose Luis Luaces, José Abeledo, Toño Abeledo, Lameiras, Sito, Javier Couto, José Gonzalez, Jorge, Orza, Alberto Maceira, Iglesias, Calviño, Maril, Heredia, Francis, Eduardo, David Vieites,
Jose luis, Pastor, Manuel Gonzalez, Javi González, David Iglesias, Julio Lamela, Roberto, Amado e Nelson; e sobre todo o noso mais agarimoso recordo a Machete que xa non está entre nós. Tamén o noso delegado - alineador de toda vida Juan Jose Peña León.

AUPA RIVER......

lunes, 25 de noviembre de 2013

River Silleda 4 - Veteranos Compostela 1.

Pois si, gañamos o sábado contra o noso rival o Veteranos do Compostela, un partido que nalgunhos momentos se nos puxo costa arriba, como sempre o exceso de confianza e a falta de motivación levounos a que tiveramos que resolver o partido nos derradeiros 20 minutos, logo de empatar e case que poñerse eles por diante no marcador.
Saimos fríos como sempre o campo, ainda que o día tamen non axudaba moito, facía frio en Outeiriño e o rival xogaba o balón sin moverse moito pero con bo criterio, e nós empezamos correndo detrás deles, unha porque non facíamos presión sobre o rival e outra porque non atopábamos o sitio no campo, nalgunhos momentos parecía que o partido do sábado anterior en Abella fora un soño.
Saíamos co porteiro Oscar, logo de que Chinchilla ainda non está recuperado de todo da súa lesión, e coas baixas de Cuiña e Kurras sobre o partido anterior, volvían Javier Sardi e Elías, logo de recuperarse da súa lesión.
O noso primeiro gol chegaría na primeira partepor mediación de Santi, e así nos fomos o descanso.
No segundo tempo o partido volveuse un pouco tolo, porque xa que nos non dabamos acabar de marcar o segundo gol, chegaría o gol deles, logo de una perda de balón pola banda izquierda.
E a partires de ahí, tivemos unhos 5 minutos complicados, a desesperación volvíase na nosa contra, o porteiro parou un par de tiros a porta e incluso chegaron a marcar outro gol que o árbitro anulou por fora de xogo.
Menos mal, que nos refixemos e a falta de 20 minutos José Luis sube o ataque e remata un corner, gol sipcolóxico que nos da alas para marcar o terceiro, obra de Pampín e logo chegaría o cuarto que marcaría Toño, o outro Pampin.
Resumindo, partido para esquecer o mellor de todo os tres puntos que nos deixan no medio da taboa que boa falta nos van a facer en momentos mais complicados que si os teremos.
Próximo partido e Puebla, un rival que ainda que solo leva 6 puntos, a nos vainos a poñer as cousas complicadas, sobretodo contra estes equipos de esa zona que teñen una maneira moi súa de xogar o futbol.
Aupa River....

martes, 19 de noviembre de 2013

Merecimos mais en Abella

Sabado, 6 da tarde, campo en moi boas condicións, lugar Abella, Concello de Frades, nos con 12 xogadores, sin porteiro e con mais moral co Alcoyano.
De saida con 11 no campo e con Mariño de porteiro pola lesión de Chinchilla, todo parecía complicado, ainda que Kurras volvera o equipo, eran poucos os efectivos, ademais de Chin, faltaban o outro porteiro Oscar, os defensas Javier Sardi, Julio Ferradas, Elías por lesión, etc.
Saimos como sempre un pouco fríos, eles dende o principio puxeron un ritmo rápido do xogo, pero non creaban xogadas de perigo, pola banda o seu mellor xogador Dubra non conseguía desbordar e nos conforme iba pasando o tempo facíamos ocasións mais claras nas contras, xa avisara Pampin antes de marcar o primeiro gol, que podía chegar fácil a súa porteria.
E sería Pampin o xogador que marcaría o primeiro gol nunha contra que finalizaba o seu estilo, batindo o  porteiro por baixo logo de unha escapada dende o medio campo.
E seguimos co mesmo esquema, eles dominando sin perigo e nos as contras, e así chegaría o noso segundo gol, outra vez sería Pampin a pase de Beni o que batiría de novo o porteiro, 0-2.
O partido estaba de cara, e cando todo parecía que nos levaría o descanso, chega o penalty pitado polo árbitro por suposta man na área, a verdade e que o balón lle foi a man, ainda que foi moi riguroso porque non había a mais mínima intención de darlle coa man. Tiran o penalty e marcan, o descanso 1-2.
No segundo tempo todo facía supoñer que podíamos sacar algo positivo deste partido porque a pesar de que eles son un bo equipo, daban mostras moi claras atrás de que non sabían defendernos ben os nosos interiores, tanto Pampin como Santi entraban de forma clara polos laterais do campo con moito perigo.
No segundo tempo, sería Santi o que entra pola banda de novo e Dardo que xogaba de dianteiro punta marcaría o 1-3, todo parecía que podíamos acadar os 3 puntos si foramos capaces de "matar" o partido, e nesas estabamos cando eles nuha xogada de rechace marcan o 2-3.
Complicábase o partido de novo, sobre todo polo tema dos cambios, eles con moita xente, e nós con un so cambio, estaban metendolle moita mais presión o partido, e nada chegaría o 3-3 noutra xogada similar, segunda xogada que pillan e rematan a porta sin que o noso porteiro poida facer nada.
E xa cerca do final, o árbitro saca outra penalty da manga logo de unha loita entre o dianteiro e o defensa, por agarron na área, increible pero certo, a presión dos xogadores contrarios e dunhos poucos afecionados fixo que o árbitro decantara o partido de forma caseira.
Marcan é poñense 4-3, todo parecía acabado para nós, logo de tanta loita e volver para Silleda con unha derrota non parecía xusto, e foi a fe cega dos nosos xogadores a que fixo que na derradeira xogada do partido Jose Luis remata o corner o fondo da portería contraria, 4-4.
Este empate que nos pode parecer pouco logo de ver todo o partido, recompensa de algunha forma a loita e o traballo de todo o equipo durante os 90 minutos, e ainda que 1 punto non sexa moito, si ten moita mais importancia a moral de acadar algo positivo neste encontro.
Felicitar o todo o equipo polo pundonor e loita amosado nestas circunstancias nada favorables, próximo partido contra o Veteranos Compostela en Silleda, e temos que gañar, ainda que aqui hai moita igualdade entre os equipos e non hai rival pequeno, por moito que se atope no fondo da clasificación.

martes, 12 de noviembre de 2013

Primeira derrota na casa esta tempada

Chegou a primeira derrota en Outeiriño, neste caso contra un equipo novo que ainda que non levaba moitos puntos, si que foi dos mellores este ano contra nós, un equipo duro e rápido que xoga moito o contacto e loita todolos balóns, creendo sempre que pode gañar o partido.
Saimos o campo coa baixa de de Julio Ferradas, Elias por lesión, Marcos por sanción e Kurras, que se notou moito neste partido porque él é o que equilibra os partidos contra os rivais duros no centro do campo.
Volvía Mariño logo dunha lesión e ainda que baixo dentro do que se espera del, en pouco tempo estará a punto para volver a coller o centro do campo.
Saimos como sempre vendo como o rival se impoñía no xogo e alguna oportunidade tiveron para adiantarse no marcador, ainda que non eran moi claras as ocasións de gol, unha boa parada de Chinchilla fixo que nos foramos o descanso con un 0-0.
No segundo tempo notouse a diferencia de cambios, eles con 17 xogadores dosificaron o partido de forma que chegaron moito mais frescos os derradeiros minutos onde se decidiría o marcador.
E así estaba visto, que o primiero que amrcara se levaba o partido, logo dunha xogada pola banda de Pampín que o chegar a linea de meta centra hacia atrás buscando a Dardo, que fixo un bo partido en ataque, non encontra rematador e de ahi ven un contra ataque que nos leva o gol deles, con moito sorte porque o balón entra na nosa portería lodo de darlle no lombo a un xogador deles, enganando o noso porteiro.
E a partir de ahí pouco nos quedaba que facer, eles dominaban o partido e nos solo podíamos acada un gol nunha xogada a balón parado ou nun disparo dende fora da área.
Pero ainda chegaría o gol deles, nunha falta que sacan dende lonxe da área, o seu rematador non chega pero engana o noso porteiro e a defensa entrando directo, 0-2.
E xa sin tempo para nós, Dardo marcaría o noso gol da honra, 1-2.
Resumindo, para nós un empate sería un bo resultado pero eles mereceron mais ca nós, e ainda que estivemos a punto de sacar un empate sería demasiado premio para o que fixemos no partido, sobre todo no segundo tempo, a diferencia do número de xogadores e físico decantou o partido o seu favor.
En canto o árbitro, sin poñer que foi, decir que permiteu demasiada dureza para un partido de veteranos, e así acabamos, nos con 2 lesionados e eles con 1, xogo moi intenso para o que veteranos debe de ser, pero esto é futbol.
Próximo partido en Abellá, creo que o partido non vai a ser fácil, pero esto sigue e nós temos que tentar acadar algún punto perdido en Outeiriño.