Benvido o noso blog.

River Silleda Veteranos, 11ª tempada do River Silleda Veteranos na PRIMEIRA DIVISION A, na liga da ADVSANTIAGO.
Istoria do equipo: 1 tempada en 3ª División, 1 tempada en 2ª División, 2 tempadas en 1ª División B, 5 tempadas en 1ª División A, 2 tempadas en Division de Honor.
Títulos acadados na Agrupación de Santiago, 2 CAMPEONATOS DE PRIMEIRA DIVISIÓN A.

Logo de un ano moi complicado na Primeira Division A, este ano repetimos categoría e ainda que tivemos moitas dúvidas a hora de seguir competindo, porque cada vez somos menos xogadores e mais equipos, e este ano algúns deles na comarca de Deza desaparecen ou se van a xogar a liga de Ourense.

A plantilla 2013-2014 está composta polos seguintes xogadores: os que xa levan 11 anos no equipo, (Lolo, Lito, Nacho, Mariño, Miguel Cuiña), Jose Luis Alvarez, Fernando Piñeiro, Nercellas, Beni, Luis Kurras, Pampín, Marcos, Julio Ferradás, Elías, Javi Sardi, Abrahan, Cuiña Chinchilla, Dardo, Santi, Oscar, Toño Pampín, Juvenil.

Nestes 11 anos queremos facer un recordo para todos los xogadores que estiveron neste equipo, sin eles non sería posible ser o que somos, un equipo que foi de ascenso en ascenso ata as categorías de arriba, mantendo un bo nivel, e que como persoas e grupo ainda somos moito mellores.
O noso mais rendido homenaxe a Rubén, Jose luis González, Jose Luis Luaces, José Abeledo, Toño Abeledo, Lameiras, Sito, Javier Couto, José Gonzalez, Jorge, Orza, Alberto Maceira, Iglesias, Calviño, Maril, Heredia, Francis, Eduardo, David Vieites,
Jose luis, Pastor, Manuel Gonzalez, Javi González, David Iglesias, Julio Lamela, Roberto, Amado e Nelson; e sobre todo o noso mais agarimoso recordo a Machete que xa non está entre nós. Tamén o noso delegado - alineador de toda vida Juan Jose Peña León.

AUPA RIVER......

lunes, 21 de noviembre de 2011

Pouca recompensa para o que merecimos

Partido o sábado contra o Rasalioa de Padrón, un equipo histórico na liga de Veteranos de santiago, un equipo con xente moi nova que xoga o futbol, pero con unha plantilla moi curta, o mesmo que a nosa.
Saimos cos once xogadores que nos desplazamos o partido, Nercellas incluso xogou todo partido con una pequena lesión que lle facía mais difícil a súa participación.
Saimos atrás con Cuiña en punta e ainda que eles tiveron alomenos dúas ocasións clarísimas para adiantarse no marcador, estaban moi errados no remate, así o dianteiro falla solo frente o noso porteiro Nacho, porteiro que está a facelo francamente moi ben, facendo que Chichilla non se atope tanto de menos.
Cuiña, Beni intentaron marcar dende fora da área en varias ocasións pero non estivemos nada afortunados de cara o gol, e fomonos o descanso con 0-0.
No segundo tempo máis do mesmo, eles atacaban e nos defendíamonos e facíamos contra ataques moi perigosos, nos derradeiros minutos estaba moi claro que como eles non marcaran, nos ibamos a meter gol nunha das moitas contras que facíamos por parte de Pampín, Cuiña, Beni, o Curri. Pero non foi así e no minuto 80, e xa non e unha disculpa perder nos derradeiros minutos de cada partido, o dianteiro deles vaise do noso defensa e de tiro raso bate polo primeiro pao a Nacho, nesa mesma xogada Cuiña e Curri poideron poñerse por diante,pero un xogador deles rechaza o balón fora da porta logo de darle o tiro nunha cacha.
Imposible xa a remontada, nos reventados polo esforzo, todo parecía terminado, ainda así o gol do empate poido chegar na seguinte xogada, corner que saca Beni e Dardo de forma pouco habitual de cabeza, remata un balón fácil fora da porta.
Ainda así, e co desanimo que xa tíñamos nunha perda de balón eles marcan en menos de cinco minutos o segundo gol e todo estaba acabado xa. 2-0.
En canto o árbitro, pois mal, bastante mal, axudoulle moito no primeiro tempo e tamen no segundo lle chegou ben, de todas formas nos poidemos gañar o partido, podese calificar de caserillo.
Un inciso, non sei como a algúns árbitros solo se lle permite que piten a veira da súa casa, eso pode dar lugar a arbitraxes moi dúbidosos.
Próximo partido contra os de Escarabote (Boiro) en Silleda, pendente de confirmar a hora, posiblemente as 4 da tarde.
Aupa River...........

lunes, 14 de noviembre de 2011

Amarga derrota en Outeiriño

Pois si, o sábado pasado perdemos o primeiro partido no noso campo de Outeiriño contra un rival, O Pepe Noia, que en principio era asequible e que nos gañou coas nosas armas, loita e mais loita.
Saimos dominando o encontro de forma clara, eso sí o vento axudabamos, pero tardamos en marcar o primeiro gol, bonito remate de Cuiña, pero o dominio non se traducia en mais goles e así ibamos o descanso.
O árbitro fatal, e non o digo por perder, pero non sabe as reglas do xogo, e non ter personalidad pitando, enton pita o que lle dín, nefasto, eso si, parece que era sin malicia. Pois eso si, no primeiro temnpo pitounos fora de xogo nun saque de porta, e según él, esa xogada e sempre fora de xogo, xa lle mandaremos un fax a Agrupación de Veteranos para que informen deso os árbitros.
No segundo tempo o aire en vez de baixar oumentou e non fomos capaces de chegar a área rival, en principio os cambios non foron os axeitados, o equipo perdeu forza en defensa, eles atacaban a nosa portería e cando parecía que podíamos encaixar un gol, o árbitro saca un panalty da manga, porque o pitou logo de que o dianteiro titara a porta, o noso defensa non da frenado e leva o dianteiro o chan, pero a xogada xa rematara, penalty que marcan eles. E asi, transcurreu todo o segundo tempo, nos non somos capaces de tocar o balon, nin crear perigo e eles no minuto 38 marcan un gol olimpico, corner directo que se envenena co aire e entra na porteria sin que poidamos facer nada.
Xa non había nada que facer, cara de parvos, e o equipo vaise cos tres puntos, un duro golpe moral no noso equipo que xogaba con ganas os partidos da casa, esperemos que este sexa un accidente e polo menos no noso campo, loitemos para acadar os puntos.
Próxima saida, complicada co Rosalia de Padrón...Aupa River.

lunes, 7 de noviembre de 2011

Nova victoria en Outeiriño

O Sábado fixemos un desos partidos que se gañan por C......, por lucha e por confianza en nos mesmos e por compromiso de todo o equipo.
Enfrente estaba o Mirador de Padín (Ribeira), un equipo que ten un moi bo plantel, que xogan ben o futbol e que demostraron a súa posición na clasificación.
Nos saimos con moitas dúvidas, e eles dominaban o xogo e entraban polas bandas, sobre todo a banda dereita de forma constante e o seu gol non tardaría moito en chegar, o noso porteiro Nacho non pudo facer nada ante o dianteiro rival.
Ainda así, en lugar de achicarnos o seu tanto parece que nos dou forza, e Kurras no medio do campo, fixo mais presión sobre os seus centrocampistas, Beni asumeu o control do xogo de ataque, buscando combinar de forma axeitada con Pampin, e en defensa adiantamos as lineas e xogamos mais pegados o centro do campo.
E así chegaría o noso empate, con un disparo moi forte e colocado de Kurras dende fora da área, e logo chegaría o gol de Dardo que rematou un saque de esquina, moi protestado por Maril que pedía penalty, xa que despois de rebasar o porteiro o defensa rival debaixo da portería saca o balón coa man sin que o árbitro sinale nada.
E antes de irnos o descanso Pampín, que fixo un moi bo partido, marcaría o terceiro gol noso, parecía que o resultado estaba de cara, pero non as tiñamos todas conosco, vendo a calidade do equipo rival, 3-1 e o descanso.
No segundo tempo, eles tocaban ben o balón e nos levamos o partido de forma mais ou menos controlada, tan solo nunha ocasión Mariño saca o balón baixo os paos, pero as faltas o borde da área tiñan moito perigo, e así chagaría o gol deles. Botan unha falta e Beni no intento de despexar o balón engana o noso porteiro e desvía o balón fora do alcance de Nacho.
Ainda que solo faltaban 10 minutos, parecía que podían empatar o partido, e nos derradeiros minutos os dianteiros deles achucharon a noso portería, ainda que todo quedou sentenciado no minuto 5 do desconto, cando logo de unha contra Pampín leva o balón 45 metros e logo de regatear o defensa bate o porteiro sentenciando o partido, 4-2.
Resumindo, victoría épica a do sábado que nos da forza para seguir loitando nesta complicada liga e xa non estamos na posición de descenso tendo con un punto mais ca nos a 3 dos nosos rivais, esto xa se ve de outra maneira, ainda que para eso, temos que gañar tamen o próximo partido.  Aupa River............

P.D.. Próximo partido contra o P. Noya de Santiago en Outeiriño (Silleda).